Massagetherapie is niet gericht op ontspanning of om iets weg te nemen, maar heeft de intentie te laten zijn ‘wat er is’. Word je bewust van wat NU is! Massage is bij dit proces van onschatbare waarde, omdat het lichaam in staat is emoties en gevoelens op te slaan, vast te houden en weer los te laten. Door massage kun je hiermee in aanraking komen en kun je contact maken met waar het wezenlijk om gaat, wat je met jezelf aan het doen bent en wie je werkelijk bent.

Lichamelijke aanraking kan je dus in contact brengen met dieperliggende niveaus. Dit maakt duidelijk dat alle aspecten van het mens zijn elkaar tegelijkertijd beïnvloeden. Deze gedachte is het uitgangspunt bij de holistische massagetherapie. Door open te staan voor alles wat er met je gebeurt, het toe te laten zonder te oordelen of te willen veranderen, ontstaat inzicht in je eigen proces, waardoor groei en bewustwording mogelijk zijn.

Als therapeut begeleid ik iemand bij dit proces door te masseren, te observeren, te luisteren en door het geven van feedback. Het uitgangspunt hierbij is volledige acceptatie van wat er is en wat zich aandient. Ik blijf in het hier en nu. Door het stellen van belevings- en ervaringsvragen koppel ik steeds terug naar het gevoelsniveau.

Massages vanuit een holistische visie werken zo krachtig omdat heel de mens wordt geraakt en aangeraakt.