Een energetische massage is gericht op de energiestroom in het lichaam en op het bewustworden van verschillende sensaties.

De massage heeft o.a. zijn invloed op de energiestroom van het lichaam. Wat stroomt er zoal in het lichaam? Denk daarbij aan de bloedsomloop, lymfestroom, ademhaling, de levensenergie. Het is een zachte massage met veel strijkingen meestal in de richting van de voeten. Veel mensen ervaren het ook echt als ‘een stromen’, de ander ervaart warmte of koude, pijn, tintelingen, genot, stroomstootjes, druk, openheid, afgesloten, enz.

Belangrijk is dat de sensaties worden waargenomen zonder dat we de gevoelens gaan veroordelen, of willen veranderen. Het willen wegnemen of veranderen van symptomen is een strategie om het gevoel wat er is (pijn, verdriet, angst, boosheid) niet te hoeven voelen. De energiebeweging kan uit evenwicht zijn. Energie die uit evenwicht is, kan signalen in het lichaam geven. Signalen in de vorm van ziekte en symptomen blijken dan een onderdeel van het levensverhaal van een mens te zijn.

Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats.