Holistic pulsing is een helende behandelmethode die het lichaam terug brengt naar een ontspannen en natuurlijke staat van zijn. HP is het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en dat is een grote ritmische beweging. Denk maar aan het hart dat het bloed door de aderen stuwt en aan de ademhaling. Bloed, adem, energie, het stroomt allemaal door ons lichaam heen. Wanneer er om wat voor reden dan ook blokkades ontstaan, kan de energie in het lichaam niet meer vrijuit stromen. Een blokkade is een ophoping van afvalstoffen, vaak tegen een zenuwuiteinde. We worden ons dat bewust d.m.v. pijn.

De kracht van het pulsen ligt in de zachtheid ervan. Denk maar aan de natuur, aan stromend water. Zodra er een steen of rots in de weg zit, dan zoekt het water een weg eromheen. Het zachte water is zelfs in staat die steen of rots zacht te maken. Je ziet dat zo mooi in de bergen. De rivier zoekt altijd zijn weg en schuurt en polijst de rots of steen, zodat het water erlangs of er omheen kan.
Zo kun je dat ook in je lichaam zien. Het water/vocht wordt in beweging gebracht en laat blokkades zacht worden. Lost ze als het ware op.

Holistic pulsing nodigt je uit precies te zijn wie je bent, met jouw unieke kwaliteiten en eigen aardigheden. Het nodigt uit de kracht die er in je leeft te voelen en naar buiten te laten komen.